Głównym problemem większości zimowych półfabrykatów jest zegar przy piecu. Zwłaszcza, gdy musisz gotować w środku lata, w upale. Dlatego szczególnie lubię przepisy, w których można obejść się bez tego etapu. Na przykład borówka brusznica z pomarańczą.
Składniki
- borówka brusznica - 1 kg
- pomarańczowy - 1 kg
- cukier - 1 kg
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz i dokładnie osusz Borówki, aby nie pozostały na nich żadne wody.
Zalej pomarańcze wrzącą wodą i również osusz.
Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa, dodaj cukier do smaku i wymieszaj.
Przykryj obrabiany przedmiot i pozostaw na 2 godziny. Ponownie wymieszaj i pozostaw na kolejne 2 godziny.
Zwiń dżem w sterylne słoiki i przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy