Jeśli nie wiesz, co jeszcze możesz zrobić z cukinią w szczycie sezonu-Złap świetny przepis na przygotowanie na zimę. Przygotowanie wszystkiego jest tak proste, jak to możliwe, więc możesz sobie z tym poradzić, nawet jeśli jest to twoja pierwsza konserwacja w życiu.
Składniki
- cukinia - 1.5 kg
- pietruszka - 0.5 pęczek
- Chrzanów - 1 liść
- koperek - 1 parasol
- ziarnista musztarda - 1 łyżeczka
- czosnek - 10 ząbki
- Chili - 1 rzecz
- sól - 2 art.
- cukier - 2 art.
- ocet - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
W wysterylizowanych słoikach włóż czosnek, posiekaną natkę pietruszki i liść chrzanu, koperek, musztardę i posiekane chili.
Pokrój cukinię w plasterki i umieść tam.
Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 10 minut.
Odcedź, ponownie zagotuj i dodaj cukier, sól i ocet do słoików.
Ponownie zalej cukinię wrzącą wodą, zwiń, Odwróć, zawiń i ostudź.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy