dżem z czarnej porzeczki z cukrem

15 min
8 porcji
Dżem z czarnej porzeczki z cukrem
Julia Baigazakova, stock.adobe.com
0

Zróbmy dzisiaj dżem z czarnej porzeczki z cukrem. Mam świetny przepis bez dodatku wody i kwasu cytrynowego. Masa jest dość gęsta, dzięki czemu można ją wykorzystać do nadziewania ciast i bułek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz czarne porzeczki z suchych ogonów, opłucz i włóż do rondla.

Przykryj cukrem i pozostaw na noc.

Zetrzyj jagody tłuczkiem i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Napełnij czyste, suche słoiki gorącym dżemem, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy