półfabrykaty na zimę
01.06.2023
kawior grzybowy z imbiru na zimę przez maszynę do mięsa z marchewką i cebulą
1 godz. 0 min.
2 porcje
Moim ulubionym sposobem zbierania grzybów na zimę jest kawior grzybowy. Na przykład jest bardzo smaczny, jasny i apetyczny z imbiru. A dla jeszcze jaśniejszego smaku dodaję do niego marchewkę i cebulę. Mówię Ci, jak gotować wszystko za pomocą maszynki do mięsa.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj Rydzyka. Gotuj przez 20 minut we wrzącej wodzie i spłucz.
Przełóż ryżyki przez maszynę do mięsa.
Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż na oleju do miękkości.
Dodaj imbir, sól i przyprawy i smaż przez kolejne 15-20 minut.
Dodaj zioła i ocet.
Po kolejnych 5 minutach zwiń kawior w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy