marynowane boczniaki z octem na zimę

25 min
8 porcji
Marynowane boczniaki z octem na zimę
svetlanass13, stock.adobe.com
0

Uwierz mi, każdy może gotować marynowane boczniaki z octem. Na pierwszy rzut oka to danie wydaje się skomplikowane. Kup dobre grzyby, przygotuj wszystkie niezbędne produkty i ściśle przestrzegaj przepisu. Możesz pobrać próbkę po 1,5 miesiąca.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Boczniaki pokrój, włóż do rondla z wodą i gotuj przez 10 minut.

Wrzuć grzyby do durszlaka i lekko ostudź.

W przygotowanych słoikach umieść przyprawy, czosnek, boczniaki i drobno posiekane pomidory.

Zagotuj wodę z cukrem, solą i wlej do słoików.

Sterylizuj przez 10 minut, dodaj ocet i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy