przekąski 22.01.2022

paluszki dyniowe w piekarniku

30 min
4 porcje
Paluszki dyniowe w piekarniku
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Frytki są uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Ale to, bądźmy szczerzy, nie jest najzdrowszym produktem. Ale oferuję ci oryginalne rozwiązanie: słodką i pikantną dynię z solą i przyprawami. Ze względu na to, że jest pieczony, a nie smażony, jest również zdrowy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz dynię, usuń nasiona i pokrój w cienkie kostki, jak frytki.

Włóż do głębokiej miski, przykryj przyprawami i posiekanym czosnkiem i dodaj olej. Dokładnie wymieszaj.

Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i ułóż plastry dyni tak, aby się nie stykały.

Wyślij go do piekarnika na 10-12 minut w 180 stopniach, a następnie zwiększ temperaturę do 200 i gotuj przez kolejne 5 minut.

Podawaj paluszki dyniowe z ulubionym sosem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy