Jeśli już gotujesz ciasteczka, to na pewno migdały. Pachnące i przewiewne-dosłownie rozpływa się w ustach. Szczególnie smaczne ciasteczka łączą się z mlekiem lub czarną herbatą. Wypróbuj mój ulubiony przepis!
Składniki
- mąka migdałowa - 100 g
- białka jaj (schłodzone) – 2 kawałki
- cukier puder - 6 art.
- sól - 0,25 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Schłodzone białka z solą ubij na ostre szczyty.
W osobnym pojemniku wymieszaj mąkę z cukrem pudrem.
Porcjami wsyp suchą mieszaninę do białek, delikatnie mieszając w jednym kierunku.
Łyżeczką ułóż małe wyspy ciasta na blasze wyłożonej pergaminem.
Piecz ciasteczka przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz