pieczenie 22.01.2022

makaroniki

35 min
16 porcji
Makaroniki
minadezhda, stock.adobe.com
0

Jeśli już gotujesz ciasteczka, to na pewno migdały. Pachnące i przewiewne-dosłownie rozpływa się w ustach. Szczególnie smaczne ciasteczka łączą się z mlekiem lub czarną herbatą. Wypróbuj mój ulubiony przepis!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Schłodzone białka z solą ubij na ostre szczyty.

W osobnym pojemniku wymieszaj mąkę z cukrem pudrem.

Porcjami wsyp suchą mieszaninę do białek, delikatnie mieszając w jednym kierunku.

Łyżeczką ułóż małe wyspy ciasta na blasze wyłożonej pergaminem.

Piecz ciasteczka przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz