Dobrym sposobem na nadanie solance ciekawszego i jaśniejszego smaku jest dodanie do niej solanki ogórkowej. Spodoba się wszystkim miłośnikom pikantnych i słonych pierwszych dań. Co dziwne, taka solanka nadal dobrze komponuje się ze śmietaną podczas serwowania.
Składniki
- wędzone - 300 g
- parówki - 200 g
- kiełbasa wędzona na surowo - 200 g
- boczek - 150 g
- szynka - 150 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 3 kawałki
- ogórek solanka - 150 ml
- pasta pomidorowa - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Losowo pokrój wszystkie składniki.
Smaż boczek, cebulę i marchewkę w trybie "smażenia" przez 10 minut.
Dodaj pomidory, ogórki i solankę i smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki, zalej solankę wodą i gotuj przez 45-50 minut w trybie "Zupa".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy