pierwsze dania 24.11.2022

zupa grochowa z wędzonym boczkiem

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa grochowa z wędzonym boczkiem
marysckin, stock.adobe.com
0

Wędzone mięso i boczek zdobią każdą zupę grochową, niezależnie od sposobu jej przygotowania. Dzisiaj powiem Ci, jak szybko i łatwo ugotować go w powolnej kuchence. Minimalny wysiłek z twojej strony, a Wszystko inne to kwestia techniki!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć groszek przez noc.

Drobno posiekaj boczek i wędzone mięso. Posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki.

Smaż wszystko w trybie smażenia przez 10 minut z otwartą pokrywką.

Dodaj groszek i drobno posiekane ziemniaki.

Dodaj przyprawy i napełnij miskę wodą. Gotuj zupę w powolnej kuchence w trybie zupy przez około 75 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy