pierwsze dania 10.07.2022

solanka z jęczmieniem perłowym

1 godz. 40 min.
4 porcje
Solanka z jęczmieniem perłowym
lily_rocha, stock.adobe.com
0

Ze wszystkich możliwych i niemożliwych zbóż moim zdaniem jęczmień perłowy najlepiej pasuje do mieszanki. Należy jednak pamiętać, że gotuje się go nieco inaczej niż ten sam ryż. O wszystkich zawiłościach gotowania opowiem dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć jęczmień w zimnej wodzie przez kilka godzin, spłukać i gotować przez 30 minut, aż będzie do połowy ugotowany.

Oddziel gotuj wołowinę, aż będzie gotowa. Wyjmij i pokrój w paski.

Pokrój resztę składników w te same paski.

Podsmaż ogórki z koncentratem pomidorowym przez 3 minuty.

Wyślij wszystko oprócz smażenia na patelnię i gotuj przez 15 minut.

Dodaj smażony ogórek i gotuj mieszankę przez kolejne 15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy