Ze wszystkich możliwych i niemożliwych zbóż moim zdaniem jęczmień perłowy najlepiej pasuje do mieszanki. Należy jednak pamiętać, że gotuje się go nieco inaczej niż ten sam ryż. O wszystkich zawiłościach gotowania opowiem dalej w przepisie.
Składniki
- wołowina - 200 g
- Bujenina - 200 g
- szynka - 150 g
- jęczmień - 80 g
- oliwki - 100 g
- ziemniaki - 2 kawałki
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- pasta pomidorowa - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Moczyć jęczmień w zimnej wodzie przez kilka godzin, spłukać i gotować przez 30 minut, aż będzie do połowy ugotowany.
Oddziel gotuj wołowinę, aż będzie gotowa. Wyjmij i pokrój w paski.
Pokrój resztę składników w te same paski.
Podsmaż ogórki z koncentratem pomidorowym przez 3 minuty.
Wyślij wszystko oprócz smażenia na patelnię i gotuj przez 15 minut.
Dodaj smażony ogórek i gotuj mieszankę przez kolejne 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy