pierwsze dania 27.01.2023

Klasyczne Kharcho wieprzowe z ryżem

1 godz. 0 min.
12 porcji
Klasyczne harcho wieprzowe z ryżem
uliamikhaylova, stock.adobe.com
0

Znowu szukasz pysznego pierwszego dania? Proponuję skorzystać z tego przepisu i ugotować klasyczny kharcho z wieprzowiny z ryżem. Gęsta, pyszna zupa spodoba się każdemu bez wyjątku. Jeśli planujesz karmić nim dzieci, nie dodawaj czerwonej papryki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wieprzowinę na małe kawałki i umieść w garnku z wodą.

Gotuj przez 10 minut, zmień wodę, dodaj liść laurowy, czarny i ziele angielskie. Gotuj przez 30 minut na małym ogniu.

Posiekaj warzywa, czosnek i przygotowane warzywa.

Wysuszyć orzechy przez kilka minut w piekarniku i zmielić w blenderze.

Podsmaż cebulę z marchewką na rozgrzanej patelni z olejem

Dodaj pomidory, orzechy włoskie, umyty ryż, posiekany czosnek, chmiel suneli i czerwoną paprykę. Dusić wszystko razem przez 10 minut.

W rondelku z wieprzowiną dodaj smażenie, ziemniaki i gotuj przez 20 minut.

Dodaj sól, zioła i gotuj przez kolejne 5 minut. Gotowe Kharcho nalegać pod pokrywką przez 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy