Przepisy na zupy dyniowe są dziesiątki, jeśli nie setki, a dziś chcę podzielić się z Wami moim ulubionym. Najważniejsze-dobrze ubij blenderem, aby uzyskać gładką, jednorodną konsystencję. Podczas serwowania udekoruj ziołami i nasionami.
Składniki
- Dynia (oczyszczona) – 1 kg
- marchew - 100 g
- czosnek - 3 ząbki
- cebula - 1 rzecz
- imbir (root) – 1 zobacz
- bulion warzywny - 250 ml
- mleko kokosowe - 50 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój dynię i marchewkę w drobną kostkę.
Posiekaj cebulę, czosnek i imbir i smaż, aż będą przezroczyste.
Dodaj warzywa i smaż jeszcze przez kilka minut.
Wlej bulion warzywny i gotuj zupę przez 15 minut.
Zmiel go blenderem, dodaj przyprawione mleko kokosowe i dokładnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy