Moja ulubiona pikantna zupa z kurczaka z nutami kuchni tajskiej i wietnamskiej! Do krojenia warzyw radzę użyć tarki do koreańskiej marchwi. Podczas serwowania skrop zupę sokiem z cytryny i udekoruj kilkoma plasterkami cytryny.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- imbir (posiekany) – 1 art.
- makaron - 70 g
- cukinia - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- kolendra - 0.5 pęczek
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
- sól - 1 CZ. l.
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka przez około 20 minut po ugotowaniu, wyjmij i pokrój w paski.
Zetrzyj cukinię i marchewkę na koreańskiej tarce. Marchewki można pokroić w plasterki.
Wyślij makaron, warzywa i kurczaka do gotującego się bulionu.
Gotuj przez 2-3 minuty i dodaj imbir z czosnkiem i przyprawami.
Gotuj zupę przez kolejne 4 minuty i zdejmij z ognia. Dodaj posiekaną kolendrę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy