Jeśli uważasz, że wegetariańskie zupy warzywne są zawsze bardzo łatwe – po prostu nie widziałeś jeszcze tego przepisu z makaronem i fasolą. Zupa jest bardzo gęsta, obfita i bardzo smaczna – idealny wybór na każdą porę roku.
Składniki
- bulion warzywny - 2.5 L
- ziemniaki - 2 kawałki
- makaron - 80 g
- marchew - 1 rzecz
- seler - 1 rzecz
- cukinia - 1 rzecz
- fasola (puszka) – 100 g
- fasolka szparagowa - 100 g
- zielony groszek - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa w mniej więcej taką samą kostkę.
Zagotuj bulion warzywny i wyślij tam ziemniaki, marchewkę i seler.
Po 5-7 minutach dodaj wszystkie inne warzywa, makaron i fasolę.
Dopraw zupę i gotuj, aż makaron się ugotuje.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy