Tradycyjnie marynata jest gotowana na bulionie mięsnym lub warzywnym. Ale jeśli masz w domu paczkę kiełbasek myśliwskich, dlaczego nie wpuścić ich do pracy? Tak więc zwykła domowa zupa nabiera lekkiego smaku i aromatu wędzonego mięsa.
Składniki
- kiełbasy myśliwskie - 300 g
- ogórki kiszone - 200 g
- ogórek solanka - 100 ml
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- kolendra - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki w kostkę, kiełbaski w krążki, a marchewki i ogórki w paski. Posiekaj cebulę i posiekaj kolendrę z czosnkiem.
Wyślij ziemniaki do wrzącej wody i gotuj przez 10 minut.
Dodaj kiełbaski, marchewkę i cebulę. Gotuj przez kolejne 7 minut.
Dodaj ogórki, solankę, czosnek i przyprawy. Doprowadź marynatę do wrzenia, dodaj kolendrę i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy