Jeśli lubisz dodawać topiony ser do zup, tak jak ja to uwielbiam-wypróbuj ten przepis na ryby. Bardzo delikatne, pachnące, lekkie i pod każdym względem przyjemne danie spodoba się nawet tym, którzy nie lubią zbyt płynnego.
Składniki
- dorsz - 450 g
- ser topiony - 100 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- sól - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
- mielona kolendra - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij grubo posiekanego dorsza wodą, zagotuj i gotuj przez 20 minut.
Wyjmij rybę z patelni, odcedź bulion i włóż tam drobno posiekaną cebulę i ziemniaki.
Gotuj warzywa przez około 7 minut i dodaj starty ser topiony.
Gdy ser się rozpuści, dopraw naczynie do smaku i włóż rybę do garnka.
Podgrzej i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy