pierwsze dania 22.01.2022

zupa puree ze szpinakiem, cukinią i ziołami

20 min
4 porcje
Zupa puree ze szpinakiem, cukinią i ziołami
danieleorsi, stock.adobe.com
0

Zwolennicy diety i prawidłowego odżywiania z pewnością docenią taką zupę puree ze szpinakiem, cukinią i ziołami. Minimum kalorii, maksimum korzyści, a nawet tak bogaty zielony kolor! Nawet dzieci pokochały go w moim domu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pory i podsmaż na oliwie z oliwek.

Dodaj szpinak i posiekane warzywa, gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut i przykryj wodą.

Doprowadzić do wrzenia i dodać pokrojoną w kostkę cukinię.

Gotuj zupę przez 7-10 minut, zmiel w blenderze i dopraw do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy