Zwolennicy diety i prawidłowego odżywiania z pewnością docenią taką zupę puree ze szpinakiem, cukinią i ziołami. Minimum kalorii, maksimum korzyści, a nawet tak bogaty zielony kolor! Nawet dzieci pokochały go w moim domu!
Składniki
- cukinia - 2 kawałki
- szpinak - 300 g
- por - 1 rzecz
- Zieleń - 1 pęczek
- oliwa z oliwek - 30 ml
- woda - 1 l
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- włoskie zioła - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pory i podsmaż na oliwie z oliwek.
Dodaj szpinak i posiekane warzywa, gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut i przykryj wodą.
Doprowadzić do wrzenia i dodać pokrojoną w kostkę cukinię.
Gotuj zupę przez 7-10 minut, zmiel w blenderze i dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy