Barszcz zielony z kurczakiem to praktyczne danie dietetyczne, ponieważ są tu tylko warzywa, warzywa i filety z kurczaka. Lubię też dodawać jajko-surowe po ugotowaniu lub gotowane – dopiero po podaniu.
Składniki
- filet z kurczaka - 300 g
- szczaw - 100 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- Zieleń - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj filety do miękkości, wyjmij, pokrój i wróć.
Wyślij pokrojone ziemniaki do bulionu i gotuj również do miękkości. 5 minut przed końcem dodaj posiekaną cebulę.
Zmiel szczaw i wszystkie warzywa. Dodaj do bulionu.
Dopraw do smaku, gotuj przez kolejne 2 minuty i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy