To jeden z najszybszych przepisów na barszcz w moim arsenale. Radzę użyć gotowego bulionu, aby nie spędzać na nim godziny. A potem chodzi tylko o gotowanie warzyw. A potem, dzięki kiszonej kapuście, zajmie to mniej czasu.
Składniki
- rosół z kurczaka - 2 L
- ziemniaki - 300 g
- kapusta - 200 g
- kapusta kiszona - 200 g
- pomidory - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- Burak - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj bulion i dodaj do niego pokrojone ziemniaki i świeżą kapustę.
Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj cebulę i smaż razem przez 5-7 minut.
Dodaj pomidory. A po 2 minutach wyciśnij kiszoną kapustę i dodaj ją.
Jeszcze trochę podsmaż warzywa, wyślij je do bulionu, dodaj przyprawy i gotuj Barszcz, aż składniki będą gotowe.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy