Tłuczona zupa ziemniaczana to przypadek, w którym prostota gra w ręce. A wszystko dlatego, że jest bardzo łatwy do zmiany – dzięki różnym dodatkom. Na przykład ta opcja z boczkiem i serem okazuje się bardzo satysfakcjonująca, aromatyczna i pikantna.
Składniki
- ziemniaki - 400 g
- bulion warzywny - 700 ml
- śmietana - 200 ml
- cebula - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Ser Cheddar - 100 g
- boczek - 150 g
- Zieleń - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj ziemniaki i gotuj w bulionie do miękkości.
Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor, Wyślij do ziemniaków i zmiel wszystko blenderem.
Wlej śmietanę, ponownie podgrzej zupę i dopraw.
Podsmaż drobno posiekany boczek na suchej patelni.
Posyp zupę boczkiem, startym cheddarem i posiekanymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy