Inną ciekawą opcją nieklasycznej okroshki jest okroshka z zieloną fasolą. Możesz wziąć świeże lub mrożone, ale w każdym razie będziesz musiał najpierw trochę spawać dla miękkości.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- ziemniaki - 3 kawałki
- fasolka szparagowa - 150 g
- rzodkiewka - 150 g
- ogórki - 2 kawałki
- Zieleń - 0.5 pęczek
- jaja kurze - 3 kawałki
- kwas - 1 l
- woda mineralna - 500 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka, ziemniaki i jajka do miękkości, pozwól im ostygnąć.
Gotuj zieloną fasolkę przez 3 minuty we wrzącej wodzie.
Pokrój wszystkie składniki w drobną kostkę i posiekaj warzywa.
Napełnij okroshkę kwasem i wodą mineralną do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy