Proste zupy rybne są dobre, ponieważ gotują się bardzo szybko. Dorsz nie musi długo gotować, więc jest nawet szybszy niż z kurczakiem. Rezultatem jest przyjemna różnorodność diety i doskonałe danie dietetyczne z ryżem i ziołami.
Składniki
- dorsz - 400 g
- por - 1 rzecz
- szczypiorek - 4 pióra
- cebula - 1 rzecz
- ryż - 80 g
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij grubo posiekanego dorsza wodą i gotuj przez 10 minut po zagotowaniu.
Dodaj ryż i gotuj przez kolejne 5 minut.
Drobno posiekaj wszystkie rodzaje cebuli i wyślij do zupy z ziołami i przyprawami.
Gotuj zupę jeszcze przez około 7 minut, aż ryż się ugotuje.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy