pierwsze dania 25.03.2022

barszcz z pomidorami i czosnkiem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Barszcz z pomidorami i czosnkiem
garry_images, stock.adobe.com
0

Sekretem tego barszczu jest dressing na bazie świeżych pomidorów i czosnku. Okazuje się bardzo jasny i pachnący, z bogatym pikantnym smakiem. Ponadto możesz obejść się bez kupionej w sklepie pasty pomidorowej o niezrozumiałym składzie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj filet z kurczaka. Po pół godzinie dodaj ziemniaki i świeżą kapustę i gotuj przez 20 minut.

Pokrój buraki, marchewkę, cebulę i paprykę w paski i smaż do miękkości. Pokrój tam jednego pomidora i dodaj kiszoną kapustę.

Wymieszaj smażyć, wlej trochę bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut pod pokrywką.

Obierz i zmiel pozostałe pomidory w blenderze. Dodaj do nich czosnek, chili, zioła i przyprawy i ponownie posiekaj.

Krótko dusić SOS, aby się zagotował. Wymieszaj ze smażeniem i wyślij wszystko do rondla.

Gotuj wszystko razem przez kolejne 7 minut i zdejmij barszcz z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy