Sekretem tego barszczu jest dressing na bazie świeżych pomidorów i czosnku. Okazuje się bardzo jasny i pachnący, z bogatym pikantnym smakiem. Ponadto możesz obejść się bez kupionej w sklepie pasty pomidorowej o niezrozumiałym składzie.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- kapusta kiszona - 150 g
- kapusta - 150 g
- Burak - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- pomidory - 4 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- Zieleń - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- ziemniaki - 300 G
- papryka - 1 rzecz
- Chili - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj filet z kurczaka. Po pół godzinie dodaj ziemniaki i świeżą kapustę i gotuj przez 20 minut.
Pokrój buraki, marchewkę, cebulę i paprykę w paski i smaż do miękkości. Pokrój tam jednego pomidora i dodaj kiszoną kapustę.
Wymieszaj smażyć, wlej trochę bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut pod pokrywką.
Obierz i zmiel pozostałe pomidory w blenderze. Dodaj do nich czosnek, chili, zioła i przyprawy i ponownie posiekaj.
Krótko dusić SOS, aby się zagotował. Wymieszaj ze smażeniem i wyślij wszystko do rondla.
Gotuj wszystko razem przez kolejne 7 minut i zdejmij barszcz z ognia.