pierwsze dania 10.03.2022

Okroszka ze szczawiem

30 min
4 porcje
Okroshka ze szczawiem
yakovlevadaria, stock.adobe.com
0

Zielona letnia okroshka staje się jeszcze bardziej orzeźwiająca, jeśli dodasz do niej trochę szczawiu. W takim przypadku radzę ugotować go na kwasie lub bulionie, aby danie nie było zbyt kwaśne. I dopiero wtedy, jeśli chcesz, możesz dodać trochę kwaśnej śmietany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj ziemniaki i jajka do miękkości.

Drobno posiekaj szczaw i gotuj we wrzącym bulionie ziemniaczanym przez 5-6 minut.

Zmiel wszystkie pozostałe składniki do smaku, wymieszaj okroshkę i zalej zimnym kwasem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy