pierwsze dania 25.03.2022

barszcz ukraiński z zieloną cebulą

45 min
4 porcje
Barszcz ukraiński z zieloną cebulą
nadin333, stock.adobe.com
0

Jeśli nie lubisz zwykłej cebuli i nie używasz jej do gotowania-nie ma powodu, aby rezygnować z klasycznych przepisów. Nawet w tradycyjnym ukraińskim barszczu łatwo go zastąpić zieloną cebulą. A dla smaku zawsze możesz dodać czosnek. Tym razem proponuję chudą opcję.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę i pokrój resztę warzyw w paski.

Zagotuj wodę lub bulion warzywny, wyślij tam buraki, ziemniaki i kapustę.

Po 10 minutach dodaj resztę warzyw i gotuj wszystko razem przez kolejne pół godziny.

Dodaj posiekaną zieloną cebulę, czosnek i koperek i pozwól barszczowi trochę zaparzyć pod przykryciem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy