Jeśli nie lubisz zwykłej cebuli i nie używasz jej do gotowania-nie ma powodu, aby rezygnować z klasycznych przepisów. Nawet w tradycyjnym ukraińskim barszczu łatwo go zastąpić zieloną cebulą. A dla smaku zawsze możesz dodać czosnek. Tym razem proponuję chudą opcję.
Składniki
- marchew - 2 kawałki
- Burak - 2 kawałki
- ziemniaki - 3 kawałki
- czerwona kapusta - 250 g
- korzeń selera - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- szczypiorek - 4 pióra
- koperek - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kapustę i pokrój resztę warzyw w paski.
Zagotuj wodę lub bulion warzywny, wyślij tam buraki, ziemniaki i kapustę.
Po 10 minutach dodaj resztę warzyw i gotuj wszystko razem przez kolejne pół godziny.
Dodaj posiekaną zieloną cebulę, czosnek i koperek i pozwól barszczowi trochę zaparzyć pod przykryciem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy