Bulion z całego kurczaka jest zawsze bogatszy niż zwykły filet. Jasne, jest trochę grubszy, ale ma więcej smaku i jest znacznie bogatszy. Świetna baza do zup, sosów i innych potraw!
Składniki
- kurczak - 1 rzecz
- woda - 4 L
- marchew - 1 rzecz
- liść laurowy - 2 kawałki
- por - 1 łodyga
- imbir - 4 cm
- czosnek - 2 ząbki
- sól - 0.5 CZ. l.
- szczypiorek - 4 pióra
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój imbir na plasterki i zmiażdż czosnek nożem bez obierania.
Obierz marchewki, pokrój pory w pierścienie i odetnij tylko białą część szczypiorku.
Napełnij kricę wodą, zagotuj i gotuj na minimalnym ogniu przez około pół godziny, usuwając pianę.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki i gotuj bulion przez kolejne 2-2, 5 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy