pierwsze dania 22.01.2022

bulion z całego kurczaka

3 godz. 0 min.
6 porcji
Bulion z całego kurczaka
VICUSCHKA, stock.adobe.com
0

Bulion z całego kurczaka jest zawsze bogatszy niż zwykły filet. Jasne, jest trochę grubszy, ale ma więcej smaku i jest znacznie bogatszy. Świetna baza do zup, sosów i innych potraw!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój imbir na plasterki i zmiażdż czosnek nożem bez obierania.

Obierz marchewki, pokrój pory w pierścienie i odetnij tylko białą część szczypiorku.

Napełnij kricę wodą, zagotuj i gotuj na minimalnym ogniu przez około pół godziny, usuwając pianę.

Dodaj wszystkie pozostałe składniki i gotuj bulion przez kolejne 2-2, 5 godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy