pierwsze dania 08.03.2022

okroshka z kapustą

45 min
4 porcje
Okroshka z kapustą
OlegD, stock.adobe.com
0

W klasycznym okroshce nie było mowy o kapuście, ale nikt nie przeszkadza ci eksperymentować dla przyjemności. Dzielę się sprawdzonym przepisem na orzeźwiającą, satysfakcjonującą wersję. Radzę użyć wody mineralnej jako wypełnienia i możesz dodać śmietanę do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj ziemniaki do miękkości i pokrój w kostkę.

Drobno posiekaj kapustę i lekko Duś na średnim ogniu kilkoma łyżkami wody, aż będzie miękka.

Drobno posiekaj ogórki, seler i zioła.

Wymieszaj wszystkie warzywa, dopraw do smaku i zalej kwasem z wodą mineralną.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy