pieczenie 11.11.2022

Charlotte z melonem

1 godz. 20 min.
6 porcji
Charlotte z melonem
trendyrowdy, stock.adobe.com
0

Jeśli Charlotte z jabłkiem jest częstym gościem na twoim stole i nie sprawia już wiele radości, ten przepis jest dla ciebie! Urozmaicić zwykłe ciasto pomoże ... melon. Najdelikatniejsze ciasto biszkoptowe, niezwykły smak - co może być lepszego na szybkie domowe ciasto?

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oddziel białka od żółtek, ubij żółtka cukrem.

Przesiej mąkę i dodaj do mieszanki cukru i żółtek. Ubijaj do uzyskania gładkości.

Osobno ubij białka solą w puszystą pianę.

Delikatnie włóż piankę białkową do ciasta, mieszając drewnianą szpatułką od dołu do góry.

Przygotuj melona: obierz i pokrój w drobną kostkę lub cienkie plasterki.

Połóż melona na dnie natłuszczonej formy, napełnij ciastem.

Piecz Charlotte w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180°C przez 40-50 minut.

Schłodzić gotowe ciasto w formie, przenieść na naczynie, posypać cukrem pudrem.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy