Ostre strzały czosnku ozdobią każde danie, w tym Barszcz. Ten przepis najlepiej przygotować w sezonie młodego czosnku. Ale jeśli masz mrożone lub konserwowane strzały - one też będą działać.
Składniki
- bulion mięsny - 3 L
- kapusta - 500 g
- papryka - 100 g
- Burak - 1 rzecz
- Pasta pomidorowa - 100 g
- ziemniaki - 700 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- strzały czosnku - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj bulion, dodaj starte buraki i gotuj na średnim ogniu, aż uzyskasz ładny, jasny kolor.
Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj do połowy.
Dodaj posiekaną kapustę i paprykę.
Podsmaż posiekaną cebulę z startą marchewką do miękkości. Dodaj koncentrat pomidorowy i smaż przez kolejne 5 minut.
Wyślij pieczeń, przyprawy i posiekane strzały czosnku do barszczu. Gotuj przez kolejne 5-7 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy