pierwsze dania 28.03.2022

barszcz ukraiński z kiszoną kapustą i papryką

1 godz. 15 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z kiszoną kapustą i papryką
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Kapusta kiszona i papryka to jedne z najczęstszych "nieklasycznych" składników klasycznego ukraińskiego barszczu. Dlatego postanowiłem powiedzieć, jak i kiedy dodać je poprawnie, aby były smaczne i piękne nawet w powolnej kuchence.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj cebulę i paprykę, posiekaj ziemniaki i grubo posiekaj kurczaka. Opłucz kiszoną kapustę i wyciśnij.

Włącz tryb smażenia warzyw w powolnej kuchence i smaż cebulę z marchewką na oleju z otwartą pokrywką przez 5 minut.

Dodaj buraki i paprykę i kontynuuj smażenie przez kolejne 5 minut.

Dodaj ziemniaki, kapustę i kurczaka, wymieszaj i smaż przez kolejne 5 minut.

Napełnij wszystko wodą, włącz program "Zupa" i gotuj przez godzinę.

Na kilka minut przed końcem programu dodaj przyprawy, chili i czosnek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy