Kapusta kiszona i papryka to jedne z najczęstszych "nieklasycznych" składników klasycznego ukraińskiego barszczu. Dlatego postanowiłem powiedzieć, jak i kiedy dodać je poprawnie, aby były smaczne i piękne nawet w powolnej kuchence.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- Burak - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- kapusta kiszona - 250 g
- ziemniaki - 300 g
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj cebulę i paprykę, posiekaj ziemniaki i grubo posiekaj kurczaka. Opłucz kiszoną kapustę i wyciśnij.
Włącz tryb smażenia warzyw w powolnej kuchence i smaż cebulę z marchewką na oleju z otwartą pokrywką przez 5 minut.
Dodaj buraki i paprykę i kontynuuj smażenie przez kolejne 5 minut.
Dodaj ziemniaki, kapustę i kurczaka, wymieszaj i smaż przez kolejne 5 minut.
Napełnij wszystko wodą, włącz program "Zupa" i gotuj przez godzinę.
Na kilka minut przed końcem programu dodaj przyprawy, chili i czosnek.