pierwsze dania 18.02.2022

zupa grochowa z pomidorem i papryką

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zupa grochowa puree z pomidorem i papryką
Yaruniv-Studio, stock.adobe.com
0

Puree z grochu idealnie komponuje się z aromatycznymi i pikantnymi dodatkami. Dlatego tym razem proponuję użyć papryki i pomidora. Podawaj z grzankami lub grzankami i udekoruj ziołami i nasionami do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz groszek, moczyć przez 3 godziny i gotować do miękkości w wodzie lub bulionie.

Posiekaj cebulę i kiełbasę i lekko podsmaż. Dodaj startą marchewkę i drobno posiekaną paprykę i smaż przez kilka minut.

Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy, wymieszaj smażenie i wyślij do groszku.

Zmiel zupę blenderem. W razie potrzeby dodaj więcej płynu lub śmietany.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy