pierwsze dania 22.01.2022

lagman z rzodkiewką

1 godz. 5 min.
8 porcji
Lagman z rzodkiewką
chuck hsu, stock.adobe.com
0

Wśród obfitych i gęstych zup lagman z pewnością plasuje się na szczycie. Gotuję go z rzodkiewką, bez ziemniaków i ostrych przypraw. Jeśli chodzi o makaron, można go kupić w sklepie lub zrobić w domu. To już zależy od czasu i okoliczności.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój mięso, obrane rzodkiewki, marchewkę i cebulę.

Rozgrzej olej w głębokim kotle, dodaj mięso i smaż na złoty kolor.

Dodaj cebulę z marchewką i czarnym pieprzem. Kontynuuj gotowanie przez 4-5 minut.

Dodaj rzodkiewkę i koncentrat pomidorowy zmieszany ze 100 ml gorącej wody. Dusić wszystko razem przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wlej wrzącą wodę, przykryj i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Posolić, posypać posiekaną zieloną cebulą i wyłączyć.

W osobnym rondlu ugotuj makaron do miękkości.

Ułóż makaron na talerzach, dodaj zupę z mięsem i warzywami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy