Jeśli chcesz urozmaicić okroshkę nowymi smakami i kolorami-proponuję dodać paprykę! Lepiej wybrać jaskrawoczerwone lub pomarańczowe odmiany, aby były jeszcze ciekawsze i bardziej kolorowe. Spodoba się nawet dzieciom!
Składniki
- ogórki - 4 kawałki
- seler - 2 stem
- rzodkiewka - 150 g
- papryka - 1 rzecz
- Zieleń - 0.5 pęczek
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- śmietana - 5 art.
- woda - 1-1.5 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa i zioła tak drobno, jak to możliwe.
Wymieszaj wszystko ze śmietaną, dopraw do smaku i pozostaw na 10-15 minut.
Napełnij okroshkę wodą lub kwasem do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy