Taką prostą kremową zupę z zielonego groszku można przygotować na różne sposoby. Dziś proponuję zrobić to w powolnej kuchence-bardzo szybko i wygodnie. A jako podstawę bulionu weź filet z kurczaka.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- groszek - 300 g
- woda - 1.5 l
- śmietana - 200 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- pietruszka - 0.5 pęczek
- czosnek - 2 ząbki
- por - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel kurczaka blenderem, aż będzie gładki.
Wyślij tę masę do miski wolnowaru. Natychmiast włóż tam groszek, posiekane pory i zalej wodą.
Wymieszaj wszystko razem i gotuj przez pół godziny w trybie zupy.
Dodaj posiekane zioła, czosnek, śmietanę i przyprawy. Zmiel wszystko blenderem, aż będzie gładkie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy