Barszcz z kapustą pekińską praktycznie nie różni się od zwykłego. Chyba że okazuje się bardziej delikatny i potrzebuje mniej gotowania. Mówię Ci, jak sprawić, by było tak smaczne i pachnące, jak to tylko możliwe! Złap sprawdzony przepis!
Składniki
- bulion mięsny - 1.5 L
- Burak - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- ziemniaki - 300 g
- kapusta pekińska - 300 g
- sok pomidorowy - 150 ml
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij pokrojone ziemniaki bulionem i gotuj.
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i lekko podsmaż.
Dodaj starte buraki i gotuj wszystko razem przez 10-15 minut, mieszając.
Wyślij smażenie do bulionu i wlej sok pomidorowy. Gotuj wszystko razem przez 5-7 minut.
Dodaj posiekaną kapustę pekińską, przyprawy i zmiażdżony czosnek. Gotuj Barszcz przez kolejne 7 minut i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy