pierwsze dania 22.01.2022

Szybka zupa z kluskami i kurkumą

20 min
4 porcje
Szybka zupa z kluskami i kurkumą
Elena Blokhina, stock.adobe.com
0

Jeśli nie masz czasu na przygotowanie obiadu, ugotuj tę bardzo szybką zupę z gnocchi. To prawdziwy ratownik w pracowite dni. Dla smaku i koloru dodaję do zupy trochę kurkumy smażonej na maśle.

Składniki

do zupy:
dla pierogów:
  • jaja kurze - 1 rzecz
  • mąka - 4 art.
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku
  • woda - 120 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Roztop masło na patelni, dodaj kurkumę i smaż przez 2 minuty.

W osobnej misce przesiej mąkę, dodaj jajko, zmielony czarny pieprz i sól.

Wlej ciepłą wodę i dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.

Zagotuj bulion z kurczaka, dodaj czarne ziarna pieprzu, smaż masło i kurkumę.

Łyżką deserową nabierz ciasto i zanurz w gotującej się zupie. Gotuj wszystko razem przez 7 minut.

Sól, wyłącz i zaparz pod przykryciem przez 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy