Jeśli nie masz czasu na przygotowanie obiadu, ugotuj tę bardzo szybką zupę z gnocchi. To prawdziwy ratownik w pracowite dni. Dla smaku i koloru dodaję do zupy trochę kurkumy smażonej na maśle.
Składniki
do zupy:
- masło - 50 g
- kurkuma - 0,5 łyżeczka
- czarny pieprz - 2 groszek
- sól - do smaku
- rosół z kurczaka - 1,5 L
dla pierogów:
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 4 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda - 120 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Roztop masło na patelni, dodaj kurkumę i smaż przez 2 minuty.
W osobnej misce przesiej mąkę, dodaj jajko, zmielony czarny pieprz i sól.
Wlej ciepłą wodę i dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.
Zagotuj bulion z kurczaka, dodaj czarne ziarna pieprzu, smaż masło i kurkumę.
Łyżką deserową nabierz ciasto i zanurz w gotującej się zupie. Gotuj wszystko razem przez 7 minut.
Sól, wyłącz i zaparz pod przykryciem przez 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy