pierwsze dania 25.03.2022

barszcz ukraiński z kurkami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z kurkami
FomaA, stock.adobe.com
0

Ukraiński barszcz z kurkami to przyjemność, której nie można się oprzeć. Pyszny i aromatyczny, spodoba się nawet tym, którzy nie lubią zbytnio zup i pierwszych dań. Radzę podawać go ze śmietaną, pampuszkami i posiekanymi ziołami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij wołowinę wodą i gotuj do miękkości.

Posiekaj kapustę, zetrzyj marchewki i buraki, drobno posiekaj cebulę i losowo posiekaj ziemniaki z kurkami. Obierz pomidory i drobno posiekaj.

Do wrzącego bulionu wyślij ziemniaki i kapustę. Gotuj przez 15 minut.

Podsmaż cebulę z marchewką do miękkości. Dodaj buraki i smaż przez kolejne 5 minut. Dodaj pomidory i trochę bulionu i dusić pod przykryciem przez 5 minut.

Smaż kurki osobno przez 5-7 minut.

Wyślij grzyby i smaż do barszczu i gotuj wszystko razem przez kolejne 5 minut. Dopraw do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy