Zupa z kurczaka z zielonym groszkiem natychmiast pobudza apetyt i poprawia nastrój. A jak inaczej jest, gdy jest tak jasny i piękny? Groszek można przyjmować świeży lub mrożony – nie wpływa to w żaden sposób na proces gotowania.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- kalafior - 150 g
- marchew - 150 g
- zielony groszek - 150 g
- fasolka szparagowa - 150 g
- Zieleń - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka przez około 40 minut, wyjmij i podziel na paski. Odcedź bulion.
Pokrój marchewki w plasterki i podziel kalafior na kwiatostany.
Dodaj marchewki do gotującego się bulionu, a po kilku minutach resztę warzyw i kurczaka.
Po 5 minutach dopraw rosół i gotuj, aż składniki się ugotują.
Na samym końcu dodaj posiekane warzywa.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy