Sama tłuczona zupa ziemniaczana jest dość prosta, ale dzięki garści rozdrobnionego sera i aromatycznemu tostowemu boczkowi bawi się nowymi kolorami. Dodaj trochę świeżych ziół i pamiętaj, aby podawać je na gorąco!
Składniki
- ziemniaki - 700 g
- śmietana - 200 ml
- Ser Cheddar - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- boczek - 4 plasterki
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki do miękkości, odcedź bulion do filiżanki i zmiksuj blenderem z masłem.
Dodaj ciepłą śmietanę, ponownie posiekaj i doprowadź wywar ziemniaczany do pożądanej konsystencji.
Ponownie zagotuj zupę, dodaj przyprawy i starty ser i wymieszaj.
Smaż boczek na złoty kolor.
Wlej zupę do misek, posyp pozostałym serem i dodaj po kawałku boczku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy