Zupy warzywne minestrone to włoski klasyk. Mają wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo łatwe do przygotowania. Po drugie, możesz tam dodać dosłownie wszystko, co znajdziesz w domu. Po trzecie, zupa jest bardzo gęsta i satysfakcjonująca, nawet jeśli nie ma w niej mięsa.
Składniki
- bulion warzywny - 2.5 L
- makaron - 80 g
- seler - 2 stem
- marchew - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- zielony groszek - 150 g
- fasola (puszka) – 150 g
- pasta pomidorowa - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- parmezan - 80 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj bulion i dodaj do niego makaron.
Drobno posiekaj wszystkie warzywa. Najpierw obierz pomidory.
Gdy makaron będzie w połowie gotowy, wyślij warzywa, fasolę i koncentrat pomidorowy do garnka.
Gotuj, aż warzywa się ugotują, dopraw zupę i posyp startym parmezanem przed podaniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy