pierwsze dania 14.03.2022

marynata z sercami kurczaka

1 godz. 15 min.
4 porcje
Marynata z sercami kurczaka
starets, stock.adobe.com
0

Starożytna rosyjska marynata została przygotowana na podrobach. To prawda, że najczęściej były to nerki cielęce i wątroba. Proponuję użyć bardziej znanego i niedrogiego składnika-serc z kurczaka. Bardzo dobrze się tu mieszczą!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz serca, przykryj wodą i gotuj do miękkości, około 40 minut.

Dodaj ryż i pokrojone ziemniaki do bulionu. Gotuj ponownie, aż prawie się ugotuje.

Dodaj posiekaną marchewkę i cebulę. Po 5 minutach dodaj posiekane pikle i przyprawy.

Gotuj marynatę przez kolejne 3 minuty i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy