dżem malinowy z całymi jagodami

50 min
4 porcje
Dżem malinowy z całymi jagodami
nzgeirbyf, stock.adobe.com
0

Kolejną jagodą, która jest bardzo trudna do utrzymania w półfabrykatach, są maliny. Gotuje się prawie natychmiast, więc jest mało prawdopodobne, aby pozostawić jagody całkowicie nietknięte. Ale nadal możesz zachować strukturę, jeśli wolisz taki dżem.

Składniki

  • Malina - 2 kg
  • woda - 1 szkło
  • cukier - 1.5 kg
  • kwas cytrynowy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj maliny, przykryj cukrem i odstaw na 20 minut.

Wlej wodę, zagotuj i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Dodaj kwas cytrynowy i zwiń dżem do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy