Buraki można kupić przez cały rok, ale wciąż młode są znacznie słodsze i smaczniejsze. Te cechy są zachowane nawet podczas przygotowywania półfabrykatów na zimę. Dlatego proponuję zaopatrzyć się w tak piękną i pachnącą sałatkę z czosnkiem.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój buraki na średnie kawałki i zetrzyj cebulę.
Podsmaż cebulę na oleju roślinnym do miękkości, dodaj buraki i smaż przez kolejne 7-10 minut.
Dodaj zmiażdżony czosnek i opcjonalnie przyprawy do smaku. Dusić wszystko razem przez kolejne 10 minut pod pokrywką.
Na samym końcu dodaj sól, cukier i ocet. Wymieszaj i po 2 minutach zdejmij z ognia.
Natychmiast zwiń sałatkę z buraków nad wysterylizowanymi słoikami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy