półfabrykaty na zimę
06.05.2023
lecho z pomidorami i papryką w powolnej kuchence na zimę
1 godz. 0 min.
4 porcje
Uwielbiam gotować lecho na zimę w powolnej kuchence, ponieważ nie możesz stać przy gorącym piecu i nie martwić się, że coś się spali. To tylko ratunek w gorące letnie dni. Dzielę się moim ulubionym przepisem z papryką i pomidorami-po prostu polizasz palce.
Składniki
- pomidory - 800 g
- papryka - 1 kg
- ostra czerwona papryka - 200 g
- Olej roślinny - 100 ml
- ocet jabłkowy - 100 ml
- sól - 1 art.
- cukier - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż pomidory przez maszynkę do mięsa lub zmiel blenderem.
Pokrój oba rodzaje papryki losowo.
Załaduj wszystkie składniki do miski wolnowaru.
Włącz tryb "gaszenia" na 45 minut.
Zwiń lecho w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy