pomidory we własnym soku z kwasem cytrynowym na zimę

25 min
12 porcji
Pomidory we własnym soku z kwasem cytrynowym na zimę
vigenmnoyan, stock.adobe.com
0

Tak przygotowana konserwacja jest doskonale przechowywana w temperaturze pokojowej. Pomidory we własnym soku z kwasem cytrynowym są aromatyczne i delikatne w smaku. Warzywa można podawać jako przystawkę, a marynatę do gotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz połowę pomidorów i włóż do słoików.

Przełóż pozostałe pomidory przez sokowirówkę.

Wymieszaj sok z przyprawami, kwasem cytrynowym, cukrem i solą.

Gotuj przez 2 minuty i wlej do słoików.

Sterylizuj przez 15 minut, zwiń i owiń grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy