chrupiące ogórki kiszone z ostrą papryką na zimę

40 min
2 porcje
Chrupiące ogórki kiszone z ostrą papryką na zimę
www.danildesign.com, stock.adobe.com
0

Jeśli wolisz bardziej pikantne półfabrykaty z pieprzem, spróbuj takich marynat. Ostra papryka nadaje im bardzo przyjemne nuty smakowe. A jednocześnie powiem ci, co zrobić, aby były tak chrupiące jak w sklepie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć ogórki przez kilka godzin w zimnej wodzie.

Ułóż je w wysterylizowanych słoikach z czosnkiem, ostrą papryką, zwykłą papryką i przyprawami do smaku.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 20 minut pod pokrywkami. Spuść tę wodę.

Zagotuj czystą wodę z cukrem, solą i octem.

Zalej ogórki marynatą i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy