dżem z pęcherzycy

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z pęcherzycy
0

Uwielbiasz oryginalne półfabrykaty? Dżem pęcherzyca to jasny, pachnący i bardzo przydatny przysmak na zimę. To idealny deser dla dzieci i dorosłych, których zachwyci nie tylko smak, ale także wspaniały wygląd. Wypróbuj go przynajmniej raz, a nie pożałujesz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść pęcherzycę, zalej wrzącą wodą przez 5 minut, a następnie przepuść ją przez maszynę do mięsa.

Dodaj wodę i cukier. Możesz doprawić do smaku.

Doprowadzić do wrzenia i gotować dżem na minimalnym ogniu przez około 45 minut, aż będzie gęsty.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy