półfabrykaty na zimę
24.04.2023
lecho z papryki i pomidorów z fasolą na zimę
1 godz. 55 min.
10 porcji
Popularność węgierskiego Dania doprowadziła do powstania wielu przepisów na ten temat. Używane są różne zestawy warzyw, aromatyczne przyprawy i zioła. Spróbuj zrobić lecho z papryką i pomidorami z fasolą! Ta opcja jest warta twojej uwagi.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wstępnie namocz fasolę przez 4-5 godzin.
Spłucz, zalej świeżą wodą i gotuj przez 40 minut.
Posiekaj marchewkę, obraną paprykę i cebulę.
Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.
Wymieszaj masę pomidorową z cukrem, solą, olejem i gotuj przez 20 minut.
Dodaj marchewkę, cebulę, paprykę i gotuj przez kolejne 15 minut.
Dodaj fasolę, czarny pieprz i gotuj przez kolejne 10 minut.
Wlej ocet, wymieszaj i zamknij w przygotowanych słoikach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy