lecho z papryki i pomidorów z fasolą na zimę

1 godz. 55 min.
10 porcji
Lecho z papryki i pomidorów z fasolą na zimę
0

Popularność węgierskiego Dania doprowadziła do powstania wielu przepisów na ten temat. Używane są różne zestawy warzyw, aromatyczne przyprawy i zioła. Spróbuj zrobić lecho z papryką i pomidorami z fasolą! Ta opcja jest warta twojej uwagi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wstępnie namocz fasolę przez 4-5 godzin.

Spłucz, zalej świeżą wodą i gotuj przez 40 minut.

Posiekaj marchewkę, obraną paprykę i cebulę.

Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj masę pomidorową z cukrem, solą, olejem i gotuj przez 20 minut.

Dodaj marchewkę, cebulę, paprykę i gotuj przez kolejne 15 minut.

Dodaj fasolę, czarny pieprz i gotuj przez kolejne 10 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy