kapuśniak marynowany

1 godz. 0 min.
8 porcji
Kapuśniak z kiszonej kapusty
0

Jeśli lubisz zupy z kapusty, mój przepis na kapuśniak w puszkach z kiszoną kapustą z pewnością ci się przyda. Półfabrykaty są delikatne i grube, a także łatwe do przechowywania przez całą zimę. W dalszej części przepisu powiem ci szczegółowo!

Składniki

  • kapusta (marynowane) – 2 kg
  • cebula - 1 kg
  • marchew - 1 kg
  • sól - 2 art.
  • cukier - 4 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.
  • ocet - 100 ml
  • Olej roślinny - 100 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż przez 10 minut na oleju.

Dodaj kapustę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.

Dodaj cukier, sól i przyprawy. W razie potrzeby - kilka łyżek pomidora.

Gotuj jeszcze przez 10 minut i wlej ocet.

Rzuć mieszankę do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy