Używam tego przepisu co roku i zawsze cieszę się z wyników. Kawior warzywny przez maszynę do mięsa gotuje się szybko, okazuje się smaczny i delikatny. W razie potrzeby cukinię można zastąpić bakłażanem, a zamiast pomidorów użyć soku pomidorowego.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj warzywa i przepuść je przez maszynę do mięsa.
Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.
Dodaj marchewki i gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut.
Dodaj paprykę, przyprawy i gotuj przez kolejne 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj cukinię, pomidory, czosnek i sól. Przykryj i gotuj wszystko razem przez 15 minut.
Wlej ocet, wymieszaj i zdejmij z ognia.
Rozłóż gorący kawior w słoikach, zwiń i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy